人教版八年级下英语语法专练及答案

大南
大南
大南
801
文章
0
评论
2020年5月26日10:55:03 6944字阅读23分8秒

                       (一)

【模拟试题】(答题时间:30分钟)

一、单项选择:

1、When I          her in the hall, she was playing the piano.

  1. see     B. saw    C. will see D. am seeing

2、I’ll go with you as soon as I          my work.

  1. will finish B. finished C. finish    D. would finish

3、He will do better in English if he          harder.

  1. will work   B. works C. working D. work

4、Since he came here last year, we          happy.

  1. are    B. have been   C. had been D. were

5、Peter          the work in a week.

  1. have finished B. finishes C. is finishing   D. will finish

6、             open the window.

  1. Will you please   B. Please will you
  2. You please       D. Please

7、These books        in the library for a long time.

  1. have kept B. had kept
  2. have been kept      D. were kept

8、Many sheep          eating grass.

  1. is    B. are      C. was

9、             I come here tonight?  No, you needn’t.

  1. May      B. Can    C. Must     D. Shall

10、The Green family             London for nearly two years.

They all miss their hometown very much.

  1. left    B. will leave C. have left   D. have been away from

11、Her grandparents        for ten years.

  1. died   B. have died C. were dead D. have been dead

12、You’d better        to see the doctor.

  1. to go B. go     C. went     D. going

13、My father enjoys         to light music.

  1. listens B. to listen   C. listening   D. listened

14、When         you        the museum?

  1. would visit B. did visit C. have visit D. had visited

15、He told them        on with the work.

  1. to go    B. going C. go      D. went

 

二、用动词的适当形式填空:

1、I’ll give the book to him as soon as he         back(come).

2、            the baby             crying yet? (stop)

3、I don’t know whether mother          me to Beijing next month.(take)

4、She             on her coat and went out. (put)

5、“What are they doing?” “They          ready for the sports meeting.” (get)

6、The boy asked his mother            him go and play basketball.(let)

7、I’m sorry to keep you         for a long time. (wait)

8、It         (take) him half an hour          (finish) his homework yesterday.

9、If it             an interesting film, we’ll see it tomorrow. (be)

10、They usually             (do) their homework after supper.

11、Listen! Who            (sing) in the next room now?

12、        (be) your parents in Shanghai last year?

13、Mr. Yu             (teach) us maths since 1982.

14、They will have a trip (旅行) to the Great Wall if it         (not rain) tomorrow.

15、Li Ming often            (listen) to the radio in the morning.

16、Tan: “Father, may I go out and play football?”

Father: “        you         (do) your homework?”

17、All the people in the town are glad            (hear) that a famous musician(音乐家) __________ give a concert(音乐会)this Saturday evening.

18、Our teacher told us if it             (not snow) we would visit the Science Museum the next day.

19、They often           (play) football in the afternoon.

20、What’re you doing Dad?

I            (mend) the radio.

21、Let’s         (carry) the boxes to the house.

22、Yesterday she      (want) very much to see the film, but she couldn’t           (get) a ticket.

23、I             (write) to you as soon as I get to Shanghai.

24、Mike         (visit) several places since he came to Beijing.

25、He             (write) four letters to his wife every month.

26、Don’t make any noise, Grandma            (sleep).

27、His aunt         (do) some cooking when he came in.

28、When they            (reach) the station, the train had already left.

29、There            (be) a meeting next Monday.

30、We         (know) each other since our boyhood. (少年时代)

31、Sometimes my father         (come) back home late.

32、They         (have) an English evening next week.

33、I’m very glad            (hear) that.

34、Wei Fang isn’t here. She         (go) to the reading-room.

35、The story         (happen) long ago.

 

【试题答案】

一、1、B        2、C        3、B        4、B        5、D

6、D        7、C        8、B        9、C        10、D

11、D       12、B       13、C       14、B       15、A

 

二、1、comes   2、Has, stopped    3、will take

4、put       5、are getting       6、to let

7、waiting   8、took, to finish    9、is

10、do     11、is singing      12、Were

13、has taught   14、doesn’t rain    15、listens

16、Have, done   17、to hear, will     18、didn’t snow

19、play        20、am mending     21、carry

22、wanted, get 23、will write        24、has visited

25、writes        26、is sleeping      27、was doing

28、reached   29、will be        30、have known

31、comes    32、will have    33、to hear

34、has gone 35、happened

 

                         (二)

【模拟试题】(答题时间:40分钟)

一、用括号内所给动词的正确形式填空。

1、They (visit) the History Museum last week.

2、Zhang Hong (make) many friends since she came to Paris.

3、She (go) to the cinema with her classmates tomorrow evening.

4、Stay here, Jack. Don’t go out. It (rain) now.

5、Li Ping (write) a composition every week.

6、The scientist (give) us a talk yesterday.

7、My parents (live) in Beijing since 1949.

8、Look! The young worker  (show) the students around the factory now.

9、They (build) a new bridge over the river next year.

10、The students (clean) their classroom tomorrow.

11、My father is very busy. He often (come) home late.

12、Our teacher (join) the party twenty years ago.

13、The boys (have) a basketball match now. Let’s  (go) and_________(watch).

14、She (work) in this factory for ten years.

15、“What makes you (think) I’m a farmer?” the Frenchman asked.

16、It’s not easy (catch) fish with your hands only.

17、Have you finished (read) this book?

18、It    (snow) hard now. You’d better (stay) at home.

19、It takes him half an hour (go) to work by bus.

20、Hurry up or we (be) late for class.

21、Li Ping usually (watch) TV after supper.

22、I don’t know how (answer) this question.

23、“ you (hear) from your uncle recently?”

24、“Yes, I just (get) a letter from him.”

25、Why not (go) there on foot?

26、I don’t think that it (rain) tomorrow.

27、Will you please (come) here on time next time.

28、Yesterday my mother told me (not play) with fire. It’s dangerous.

29、He kept me   (wait) for him for a long time.

30、Did you see him (wash) when you got to his home?

31、They want to go there on foot. So    Lucy. (do)

32、Stop (play). It’s time for class.

33、It makes me (feel) thirsty.

34、It’s time (go) to bed.

35、Tell him (come) here on time.

36、I’d like you (meet) my parents.

37、Would you like (visit) the Summer Palace with me?

38、Go on (work). We still have time.

39、They are busy (clean) their classroom.

40、The windows of our lab (clean) once a week.

 

二、完形填空

Mozart and an Old Performer

One day Mozart (莫扎特)saw an old blind street performer (卖艺人) playing the violin in the street corner     1   a hat in front of him .He found out the old man was    2   one of his compositions (作品).The old man played for    3    ,but still nobody put any money into his hat. Mozart asked the old man, “Do you often play compositions by Mozart?” “Yes,   4   ,” answered the old man. “Now, everybody knows Mozart and likes his music.” “Do you    5  a living by playing the violin?” The old man said he    6   Mozart took over the violin from the old man and began to play.

He played so well   7   all the passer-by stopped to listen the wonderful music and soon the old man felt very   8   that the man could play so well. He asked Mozart, “Who are you, sir?” “Your colleague (同行), a poor   9   like you.” Then Mozart gave the    10   back to the old man and went away.

1、A. on B. by C. with D. to

2、A. writing B. playing C. reading D. listening

3、A. sometime B. sometimes     C. some time    D. some times

4、A. you B. it is C. Mr. D. sir

5、A. make B. buy    C. give D. take

6、A. certainly B. did    C. yes D. sorry

7、A. which B. how C. that D. what

8、A. happy B. worried C. disappointed D. surprised

9、A. musician B. artist C. scientist D. writer

10、A. money B. violin C. food D. hat

 

 

【试题答案】

一、1、visited

2、has made 3、will go 4、is raining

5、writes 6、gave 7、have lived

8、is showing 9、will build 10、will clean

11、comes 12、joined 13、are having, go, watch

14、has worked 15、think 16、to catch

17、reading 18、is snowing, stay 19、to go

20、will be 21、watches 22、to answer

23、Have, heard   24、have, got 25、go

26、will rain 27、come 28、not to play

29、waiting   30、washing 31、does

32、playing   33、feel 34、to go

35、to come 36、to meet 37、to visit

38、working 39、cleaning 40、are cleaned

二、

1、C  2、B  3、C 4、D 5、A  6、B 7、C 8、D 9、A 10、B

 

继续阅读
weinxin
初中生提分
用微信扫描加好友,获取更多初中学习资料